Milžu taka – piedzīvojumu parks!

July 6, 2021 5:38 pm

Ģimenēm un aktīvās atpūtas cienītājiem!

Ģimenēm un dažādu vecumu aktīvās atpūtas cienītājiem, kas dabas parku “Ogres Zilie kalni” vēlas aplūkot no neierasta skatpunkta, piedāvājam no virvju un koka konstrukcijām veidotu trasi priežu galotnēs.

Trases

Piedzīvojumu parka “Milžu takas” kopējais trases garums ir 600 metri. Distance sadalīta trīs dažādas grūtību pakāpes lokos.


Mazais loks (zaļā taka) – loks sastāv no 19 stabilās konstrukcijās stiprinātiem šķēršļiem, kuru pārvarēšana neprasa lielu fizisko piepūli un koordināciju. Šķēršļi trases sākuma posmā atrodas nepilnus divus metrus virs zemes. Loks ideāli piemērots mazākajiem apmeklētājiem.

Vidējais loks (zilā taka) – loks sadalīts divos mazākos lokos, aprīkots ar vidējas grūtību pakāpes šķēršļiem. Dalībniekiem ir iespēja izvēlēties – atkarībā no noskaņojuma un fiziskajām spējām veikt vienu vai abus loka apļus. Trasi veido 20 šķēršļi, no kuriem paveras gleznains skats uz kalna nogāzi. Trases augstums lokā ir 6 līdz 11 metrus virs zemes.

Lielais loks (melnā taka) – loku var raksturot kā grūtu, un arī tas sadalīts divos mazākos lokos, no kuriem pirmais ir vieglāks, bet otrais – grūtāks. Dalībniekiem ir iespēja izvēlēties – veikt vienu vai abus loka apļus, atkarībā no noskaņojuma un fiziskajām spējām. Trase sastāv no 26 šķēršļiem. Otrajā lokā ir divi nobraucieni: pirmais – 30 metrus un otrais – 70 metrus garš.

Kam trases piemērotas

Vecuma ierobežojumu piedzīvojumu parka trasēm nav – interesanti būs gan bērniem, gan pieaugušajiem. Bērniem apmeklējums tikai pieaugušas personas pavadībā. Galvenais ir vēlme aktīvi atpūsties un pārbaudīt savus spēkus. Zaļā trase piemērota apmeklētājiem no 120cm auguma, pārējās trases apmeklētājam jāizvēlas, novērtējot savas spējas un noskaņojumu.

Drošība
Parks aprīkots ar „Saferoller” drošināšanas sistēmu. Šī drošināšanas sistēma neļauj parka apmeklētājiem pašiem, bez instruktora palīdzības, atrodoties lokā, atvienoties no drošības troses. Patstāvīga pievienošanās drošināšanas sistēmai un atvienošanās  no tās iespējama tikai distances sākumā un beigās.

Citas iespējas

Visu loku sākuma un beigu punkti atrodas uz platformas kokos. Šajā vietā izveidots inventāra saņemšanas un nodošanas punkts, kā arī kafejnīca ar skatu uz kalna nogāzi, kur pieejami dažādi silti un auksti atspirdzinājumi, kā arī uzkodas.
Vieta ideāli piemērota ne tikai bērnu un jauniešu svinībām un ballītēm, bet arī pieaugušo team-building pasākumiem un atpūtai draugu vai ģimenes lokā.


Cena

Bērnam (līdz 7 gadiem) – 5,00 EUR/h

Jaunietim (8–17 gadi) – 10,00 EUR/h

Pieaugušajam (18 + …) – 15,00 EUR

Bērniem apmeklējums tikai pieaugušas personas pavadībā


Darba laiks

Darba dienā: 12.00–19.00

Sestdienā: 11.00–20.00

Svētdienā: 11.00–20.00

Atrašanās vieta un kontakti

Dabas parks “Ogres Zilie kalni”, Ogre.

Autostāvvieta Milžu takas apmeklētājiem pieejama īpaši atzīmētā teritorijā, līdzās Ogres ledus hallei.

[email protected]

+371 24427070

Atpakaļ